Blog

Blogul nostru

Află cum scapi de acnee

Află cum scapi de acnee

Inflamații ale pielii însoțite de infecții și formarea unor coșuri dureroase, care lasă urme urâte pe față. Este portretul general al patologiei numită acnee. Forma descrisă este cel mai des întâlnită la adolescenți. Dar și adulții expuși stresului și poftelor pentru dulce o cunosc. Cauza însă poate fi alta decât excesul de sebum.

Tratamentul magic pentru acnee

Mulți în astfel de cazuri vizitează medicul, iau tratamente și vin la saloanele de înfrumusețare. Pentru că, de curând, s-a descoperit o procedură foarte eficientă și, cel mai important, lipsită de durere, pe care o oferim și la salon Hespera – tratamentul acneei cu IPL.

IPL este lumină intens pulsată care atacă glandele sebacee hiperactive, distruge bacteriile, reduce inflamația și ajută la vindecarea pielii prin producerea de colagen.

Cât de eficientă este această procedură? Răspunsul este – foarte eficientă. Cu o excepție. Când este vorba de acnee rozacee. Acest tip de patologie e provocat de un acarian, numit demodex.

Parazitul care provoacă acnee

Demodex este parazit microscopic care se alimentează cu secrețiile de sebum și celulele moarte ale pielii. Cel mai des, ei infestează regiunea nasului, a obrajilor și a frunții. În marea majoritate a cazurilor, infecția cu acest acarian este asimptomatică. Dar, mișcându-se pe față, el provoacă inflamații, erupții dureroase ale pielii.

Când mergem la medic? Atunci când alte tipuri de tratament ale acneei nu dau rezultate. Vă recomandăm să faceți analizele de rigoare: medicul smulge fire de păr din regiunile menționate, pentru că anume la rădăcină se localizează coloniile acestui tip de acarieni. În cazul descoperirii paraziților, vi se va prescrie tratamentul pentru a scăpa de paraziți. În rest, încredințați-vă razelor IPL și peeling-ului.

Hespera Rating

Vreau consultație gratis