Blog

Blogul nostru

Alopecia – cauze și tratament cu ResurFX Hair

Alopecia – cauze și tratament cu ResurFX Hair

Astăzi vă prezentăm o procedură revoluționară și unică în Moldova și anume tratamentul de stimulare a creșterii părului cu ResurFX, realizat cu platforma Lumenis M22. Mai multe detalii despre procedură, cauze și rezultate ne prezintă, Natalia Meleșinschi, medic cosmetolog la Hespera Salon.

Alopecia este o afecțiune dermatologică inflamatorie, care afectează foliculul pielos la nivelul scalpului.
Cauzele alopeciei:
– factorul emotional (stres, emoțiile de lungă durata);
– dereglările hormonale (androgena, androgenetică);
– maladiile sistemice (boli autoimune);
– avitaminozele;
– factorul chimic (substanțe cosmetice iritante, vopsirea necorespunzătoare a părului).

Alopeciile pot fi dobîndite sau înnăscute.

După localizare:

Tipul l – la barbați de 20 ani, cu localizarea fronto-temporală;
Tipul ll – la barbați la 30 ani, creștetul capului;
Tipul lll – la barbați la 40 ani, fruntea și vertexul;
Tipul V – la barbați la 55 ani, păr doar la ceafa și prin părți.

Alopeciile pot fi difuze – cad aproximativ 50 fire de par pe zi, sunt specifice mai des la femei în urma stresului, bolilor interne precum diabet zaharat; androgenetice – la bărbați, cu caracter genetic; alopecii în focar- mai des în partea occipitală, focare sub forma oval, de dimensiuni mici cu diametru de 3-5 cm.
Pentru a întelege mecanismul de acțiune a alopeciilor e necesar să cunoaștem etapele de creștere a firelor de păr. Prima faza este anagen sau faza de creștere, foliculul pielos are papilă dermică, durează aproximativ 3-5 ani. În mod normal aproximativ 85% din totalitatea firelor de păr se află în această fază. Catagen, durează 10 zile (faza regresivă). Telogen (faza de repaus) – o faza de odihna în care are loc căderea părului. În mod normal aproximativ 10% din totalitatea firelor de păr se află in această fază. În cazul alopeciilor acest ciclul de creștere a firelor de păr este stopat și examenul dermatoscopic aratș 70%-80% din totalitatea firelor de păr sunt în faza telogena (faza de rapaus).

Unicul laser non-ablativ ResurFX, parte componentă a platformei Lumenis M22, tratează alopeciile stimulînd ciclul de creștere a firelor de păr. Laserul emană o energie selectivă care are drept țintă un cromofor, în cazul alopeciilor colagenul de tip 17 din bulbul firului de păr. Sub acțiunea laserului stimulam ciclul energetic al celulei și repornim faza de creștere a firelor de păr. Datorită energiei termice, stimulăm circulația sanguină la nivelul scalpului, astfel ridicând aportul de nutrienți la nivelul radăcinei. După efectuarea examenului dermatoscopic și stabilirea unui diagnostic, se indică individualizat numarul sedințelor și tratamentul la domiciliu. Pentru a restabili cu efect vizibil ciclul de creștere este nevoie de aproximativ 6 luni. Indicăm procedura cu laser pentru profilaxia și tratarea căderii firelor de păr intersezonier.

Pentru programare la consultație ne puteți contacta la numărul 079 906 003 sau ne puteți lăsa o solicitare aici pe site.

Hespera Rating

Vreau consultație gratis