Blog

Blogul nostru

Tot ce trebuie să știi despre FOTOEPILARE!

Tot ce trebuie să știi despre FOTOEPILARE!

În acest articol îți prezentăm pe scurt tot ce trebuie să știi înainte de a începe un curs de fotoepilare. Această procedura prespupune îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul unui aparat special (Fotoepilator) și anume lumina intens pulsată este atrasă de pigmentul din firul de păr și condusă până la rădăcină, astfel implozia distruge rădăcina firului de păr.

 • Tratamentul cu Fotoepilare este utilizat încă din 1990 în SUA, iar din 1997 a obținut certificatul și recomandarea FDA. Salon Hespera a fost primul salon din Moldova care a adus această tehnologie pe piață.
 • Tratamentul definitiv include de la 6 până la 12 proceduri, depinde de culoare și densitatea firelor de păr.
 • Procedurile se fac la un interval de 6 săptămâni. Dacă procedurile nu vor fi făcute cu regularitate, scade eficiența acestora. De exemplu, dacă din anumite motive nu ați făcut o procedură la timp, adăugați la tratament + 2 proceduri, iar dacă ați lipsit 2 proceduri concomitent, va fi nevoie să începeți din nou sesiunile. În zonele mai delicate, în care firele de păr sunt mai subțiri și au mai puțin pigment, de exemplu buza superioară sau perciuni, intervalul dintre proceduri este de 3 săptămâni.
 • Dacă până la procedurile de fotoepilare ați făcut sugaring sau depilare cu ceară, așteptați 3-4 săptămâni și apoi programați-vă la fotoepialare. La prima procedură firele de păr trebuie să aibă lungimea de aproximativ 3 mm.
 • În perioada tratamenului se interzice aplicarea cremelor depilatoare, epilarea cu ceară/sugaring și pensarea firelor de păr, din motiv că aceste metode irită și opresc dezvoltarea normală a folicului de păr. Dacă rădăcina firului de păr a fost extrasă, atunci fotoepilarea nu are sens, pentru că lumina intens pulsată trebuie să acționeze asupra rădăcinii și să o distrugă.
 • Tratamentul cu fotoepilare poate fi fără rezultate în cazul persoanelor care au probleme hormonale serioase. Este recomandat să faceți analizele hormonale sau să consultați medicul endocrinolog., înainte de a începe procedurile.
 • Fotoepilarea nu va elimana firele de păr blonde, roșcate sau gri din motiv că acestea nu conțin melanină, iar aparatul cu lumină intens pulsată nu le vede. Chiar dacă veți vopsi aceste fire de păr, procedurile vor fi inutile.
 • În perioada tratamentului nu se recomandă administrarea preparatelor hormonale care stimulează creșterea părului, vitaminele din grupa B, Zinc, Magniu și Fier. Adesea pacienții administrează aceste preparate cu scopul de a îngriji podoaba capilară, fără ca să își dea seama că organismul primind aceste resurse le repartizează în mod egal la toate firele de păr de pe corp. În acest caz tratamentul de fetoepilare nu va da rezultate și va dura la nesfârșit.
 • În perioada dintre proceduri vă puteți rade în zonele unde vă deranjează firele de păr, dar cu cât mai rar veți face asta cu atât mai repede firele de păr vor cădea și vor înceta să crească.
 • În perioada tratamenului evitați expunerile la soare și vizitele la solar. Pielea întunecată are nevoie de mai multe proceduri pentru a obține rezultate definitive. Dacă de curând ați revenit din vacanță, așteptați minim 2 luni și apoi începeți tratamentul.
 • După terminarea tratamentului, procedurile se vor repeta o dată în an pentru a nu îi permite folicului să se dezvolte și pentru a menține rezultatul.
 • La Salonul Hespera lucrează specialiști care au învățat tehnologia de Fotoepilare și au acumulat experiență în SUA.

Hespera Rating

Vreau consultație gratis