Blog

Blogul nostru

Cum scăpăm de papiloamele inestetice?

Cum scăpăm de papiloamele inestetice?

Papiloamele sunt mici noduli(ridicături) de piele, de consistență moale, de culoarea pielii dar pot fi și pigmentate (brun deschis, brun închis) care ies în evidență pe suprafața pielii. În popor li se mai spun negi, deși nu reprezintă una și aceleași afecțiuni. Aceste tumori se dezvoltă cel mai frecvent în zona de pliu, îndoituri(gât, axilar, inghinal, submamar, pleoape, etc). Papiloamele apar în egală măsură, atât la bărbați cât și la femei odată cu înaintarea în vârstă, însă nu se cunoaște cu precizie motivul pentru care se dezvoltă aceste formațiuni. Totuși există teorii conform cărora cauza apariției papiloamelor au o trăsătură comună: insulinorezistența din cadrul disfuncțiilor metabolice (obezitatea și diabetul zaharat).
Mai nou, se consideră că anume următorii factori joacă un rol important la apariția și dezvoltarea papiloamelor:

  1. Frecarea piele pe piele, rezultatul iritației din urma acesteia;
  2. Creșterea bruscă în greutate, adeseori apar și în timpul sarcinii;
  3. Și cum am mai explicat mai sus, rezistența la insulină (din obezitate, sindrom metabolic, diabet zaharat).

Chiar dacă mulți cred că acestea sunt cauzele principale și apariția papiloamelor a fost elucidată, totuși întreg mecanismul prin care presupușii factori ar produce aceste excrescențe tegumentare localizate nu este confirmat prin niciun studiu definitiv.

Dr. Diana Eftodii ne explică cum să tratăm corect papiloamele

Diana Eftodii, medic oncolog-dermatolog la salonul Hespera.
A absolvit facultatea de medicină generală, urmată de patru ani de studii prin rezidențiat, apoi trei ani de studii prin doctorat. Și-a concentrat activitatea științifică pe studierea tumorilor pielii și managementul serviciului dermatooncologic în R. Moldova, elaborând și susținând în această direcție teza științifică, astfel a obținut titlul de doctor în științe medicale. De asemenea, a fost acreditată în redactarea și traducerea articolelor în limba engleză, fiind asistent al redactorului-șef al revistei medicale Info-Med. Este autor și coautor a peste 34 publicații științifice în reviste medicale naționale și internaționale, monografii, brevete de invenție și de inovație acreditate de AGEPI. A participat la numeroase congrese și conferințe științifice în țară și peste hotare, dar și cursuri de perfecționare medicală în dermatologia oncologică și estetică  (Moldova, Franța, Austria, România). Este membru al Societății Oncologilor din R. Moldova și membru al Societății de Dermato-Oncologie din România.  A urmat cursuri de dermatologie estetică și cosmetogie. Astfel, a avut șansa de a obține o bursă și a participat la  seminarul dedicat  tumorilor cutanate și de țesuturi moi, organizat în Austria (Salzburg), de Fondația Austro-Americană și susținut  de prestigioasa instituție mondială Weill Cornell-Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (New York, SUA). În prezent domeniul de interes continuă să fie dermatologia-oncologică, cosmetologică și estetică. Urmează cu regularitate cursuri de perfecționare a abilităților și tehnicilor de estetică medicală (mezoterapie, biorevitalizare, plastie de contur, etc.) și cosmetologică.

Cu siguranță, Dr. Diana Eftodii este medicul în care poți avea toată încrederea și te poți lăsa pe mâini de nădejde la propriu!
Dr. Diana ne spune că nu există nicio cale de a preveni apariția papiloamelor; ele trebuie îndepărtate pe măsură ce apar, în special cele predispuse iritației sau cele care ne supără estetic.
Înainte de a purcede la tratamentul proriu-zis al papiloamelor, este nevoie de diagnosticare și analize de laborator, după necesitate. În mod normal sunt ușor de recunoscut de către medicul dermatolog, însă în anumite situații, mai ales în cazul celor traumatizate care capătă o culoare roșu-violet pun probleme de diagnostic, de aceea evaluarea dermatoscopică poate fi de ajutor și e recomandat să vă adresați medicului cât mai urgent.

Unde te poți adresa pentru tratarea papiloamelor

Papiloamele se îndepărtează de pe piele din motive estetice și de siguranță. Tratamentul lor nu presupune riscuri atâta timp cât te adresezi la un medic dermatolog competent. Îndepărtarea papiloamelor cu electrocauter, presupune intervenția care se realizează sub anestezie locală prin electroexcizie  (sau radiofrecvenței), iar vindecarea se face într-o săptămână în mod normal (dar trebuie să luăm în calcul că timpul de vindecare are o anumită variație de la pacient la pacient și diferă în funcție de dimensiunea inițială a papiloamelor și regiunea anatomică tratată). De obicei, tratamentul cu electrocauter este fără urme pe piele. Imediat după procedură poate să apară o iritație locală și o senzație de disconfort (mai ales la contactul cu hainele), manifestare care dispare însă, în orele ce urmează intervenției.
Și acum, venim încă odată cu mențiunea, la cea mai solicitată întrebare a pacienților, că procedura e absolut FĂRĂ DURERE!

Pentru detalii suplimentare referitoare la procedurile de îndepărtare a papiloamelor sau pentu înscrieri la Dr. Diana Eftodii, contactați-ne la 079906003 pentru a stabili o programare.

Multă sănătate!

Hespera Rating

Vreau consultație gratis