Blog

Blogul nostru

Diana Eftodii – despre tratamentul vergeturilor cu ResurFX

Diana Eftodii – despre tratamentul vergeturilor cu ResurFX

Vergeturile sunt linii fine care apar pe corp ca urmare a ruperii unor structuri ale țesutului cutanat. Mai exact, are loc deteriorarea fibrelor de colagen și elastină, proteine specifice pielii, care îi mențin elasticitatea și tonifierea. Sarcina, pierderea în greutate, expunerea excesivă la soare, fără a folosi creme cu factor de protecție ridicat sunt principalele cauze de apariție a vergeturilor. De asemenea, calitatea pielii este influențată de factorii ereditari, dar și de întreținerea ei prin alimentație sau tratamente corporale regulate.

Vergeturile apar cel mai frecvent în zone de stres mecanic, cum ar fi sînii, abdomenul, coapsele sau fesele. La început, vergeturile sunt de culoare roșie, apoi devin albe ca urmare a procesului de vindecare. Refacerea țesutului poate duce la depigmentare, printr-o producție scazută de melanină și celule melanocite (celule pigmentare), astfel, apar vergeturile mature de culoare alba-sidefie.

Până de curând, era imposibilă îndepartarea vergeturilor, însă industria de frumusețe oferă tehnologii laser inovatoare, cu ajutorul cărora le putem face mai puțin vizibile sau chiar elimina. Procedurile se efectuează cu laserul ResurFX, care e parte componentă a renumitului aparat apreciat la nivel mondial – Lumenis M22. Platforma Lumenis M22 are aprobarea FDA (SUA) ceea ce dovedește garanția calității și siguranței unui tratament medical.
Acest tip de tratament permite generarea de către laser a energiei termice și penetrarea ei uniformă în adâncimea pielii, fără a afecta stratul superior. Procedurile cu ResurFX elimină imperfecțiunile de la nivelul pielii, prin distrugerea straturilor profunde ale pielii deteriorate, regenerând astfel pielea sănătoasă.

Principiul de acțiune a laserului ResurFX se numește fototermoliza fracționată neablativă. Laserul emite simultan între 200-300 de mici fascicule laser, ce patrund în piele pana la 1 mm, stimuland productia fibrelor de colagen, elastină și a acidului hialuronic, astfel contribuind la stergerea ridurilor, a cicatricilor postacneice și a vergeturilor. Colagenul vechi, inactiv este distrus și sub acțiunea laserului se stimuleaza colagen nou. Laserul fracțional non-ablativ ResurFX asigură ștergerea vergeturilor în proportie de 65-90% în funcție de vechimea acestora, tipul de piele, localizarea lor etc.
Tratamentul cu laserul ResurFX trebuie însotit întotdeauna de hidratare corespunzatore a pielii, obținută eficient prin mezoterapie.

Text scris de Diana Eftodii, medic dermato-oncolog, care activează în cadrul Salonului Hespera.

Hespera Rating

Vreau consultație gratis