Blog

Blogul nostru

Kit de urgență pentru pielea iritată după curățare

Kit de urgență pentru pielea iritată după curățare

Un fapt este cert. Pielea sensibilă devine iritată deseori după curățare. Oricât de calitative ar fi produsele și oricât de bun ar fi cosmeticianul. De aceea, am decis să vă prezentăm aici câteva sfaturi profesioniste de la cosmeticienii Hespera ca să evitați agravările de situație, iar tenul să revină la normal cât mai curând.

Cum vă dați seama că pielea e iritată?

Simptomele sunt pe față. Tenul este înroșit, parțial sau în totalitate, și ”arde”. Puteți acuza chiar și puțină febră. Senzațiile, cu siguranță, le sunt cunoscute deținătoarelor de ten sensibil și hipersensibil. Pentru ele, orice expunere la soare, frig sau la proceduri oricât de inofensive se transformă într-o explozie de pete roșii pe față, tenul se usucă și orice ar face, parcă agravează și mai mult situația. Ei bine, de cele mai multe ori aceasta se întâmplă pentru că ceea ce facem e greșit.

Kit-ul de urgență pentru pielea iritată după curățare

  • Nu spăla fața cu apă timp de 12 ore;
  • După acest interval de timp, prepară un ceai din romaniță sau ceai verde și curăță gentil tenul;
  • Evită folosirea produselor cosmetice de orice fel;
  • Nu utiliza creme și, în nici un caz uleiuri, ele formează o crustă care face pielea să se irite și mai tare;
  • Ajută să administrezi și o pastilă contra alergiei.

Iar cel mai important sfat e să anunțați cosmeticiana și să vă protejați în permanență tenul. Binevenit este protectorul solar, de exemplu, pentru această perioadă a anului.

Hepsera Rating

Vreau consultație gratis