Blog

Blogul nostru

Podologia sau Unghie Incarnată

Podologia sau Unghie Incarnată

Doctorul picioarelor Olesea D. specializată in Podologie

Podologia este ramură a medicinei ortopedice care se ocupă cu studiul,  prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor piciorului, a gleznei sau a extremităților inferioare.

Podologia este recunoscută încă de pe vremea lui Hipocrate, care descria bătăturile, calusurile și necesitatea de a reduce pielea întărită, urmată de îndepărtarea cauzei. De asemenea, el a inventat racleta pentru îndepărtarea pielii îngroșate.

La jumătatea secolului XX, podologi, erau separați de medicina organizată. Erau medici independenți care tratau piciorul, glezna și problemele corelate cu acestea. Sunt documente care atestă că regele Franței a angajat un podolog personal. Președintele Abraham Lincoln avea de asemenea probleme cu picioarele și a angajat un podolog. Prima societate de chiropodie (podologie) a apărut în 1895, în New York. Prima școală s-a deschis în 1911.

Care sunt problemele care le tratează medicul dermatolog și podologul la Hespera Salon?

 • Tratarea unghiilor încarnate;

 • Hematom subunghial – care apar din cauza încălțămintei prea strâmtă, după maratoane și/sau marșuri lungi, utilizarea de medicamente anticoagulante.

 • Clavus subunghial (bătătură sub unghie, care provoacă durere la nivelul plăcii unghinale);

 • Clavus periunghial (bătătură în jurul unghiei lateral, provoacă durere și senzație de presiune);

 • Infecții bacteriene cu prezenta granulomului/hipergranulatie și carne vie la nivelul unghiilor;

 • Onicogrifoza (îngroșarea anormala a uneia sau mai multor unghii. Poate fi generata de îmbătrânire, traumatisme repetate, insuficienta circulatorie venoasa, boli dermatologice.);

 • Proteze unghinale (parțiale sau totale din gel sau aril; au atât rol estetic cat și terapeutic)

 • Picior diabetic ( complicație severă, întâlnită la persoanele cu diabet zaharat, datorata dezechilibrului glicemic, neuropatiei diabetice, circulației sanguine deficitare și infecțiilor), fără leziuni deschise (ulcere gambiare și interdigitale)

 • Hipercheratoza (îngroșarea localizata a stratului cornos, stratul cel mai de suprafața al epidermicului), extragere duramen (bătături-îngroșări ale stratului tegumentar ce poate prezenta un spic central ascuțit și abrupt scufundat în straturile pielii), ragade (crăpături-rana superficială de forma liniara ce se formează pe piele)

 • Micoze/onicomicoze unghinale (infecție de natura fungică cantonată la nivelul uneia sau mai multor unghii); micoze de piele/interdigitale;

 • Veruci plantara (negi-excrescente cu aspect granulat, maroniu închis, cauzat de infecția cu HPV(Human-Papilomatos);

 • Hiperhidroza (afecțiune caracterizată printr o transpirație abundenta fie pe întreagă suprafață a pielii pacientului fie doar pe anumite zone) și bromhidroza ( afecțiune caracterizata printr o transpirație excesiva a piciorului și o descompunere microbiana a țesutului cornos).

La Hespera Salon procedura se realizează în cele mai sterile condiții care corespund standardelor stabilite de Ministerul Sănătății și alte organe competente din Republica Moldova.

Am ales să lucrăm cu produse recomandate de Societate de Podologie din Europa și anume produsele Peclavus – certificate dermatologic. Produsele sunt hipo-alergenice și conțin ingrediente naturale. Gama Peclavus e concepută pentru a trata diferite afecțiuni ale mâinilor și picioarelor, dar și pentru îngrijirea și menținerea sănătății lor.

Dacă ai dureri de picioare și îți este foarte greu să găsești o încălțăminte comodă, iar în perioadă caldă a verii eviți să încalți o pereche de sandale cu degetele deschise din cauza unghiilor urâte, atunci nu mai ezita, programează-te acum la podologul nostru și bucură-te de unghii, talpă și picioare sănătoase.

NB! Unele centre de înfrumusețare de la noi din țară, unde se face pedichiură, se pot ocupa și de tratamente pentru bătături sau unghii încarnate, dar asta nu înseamnă că pedichiuristul are competențe de podologie. Persoană care are bătături sau unghii încarnate să aleagă cabinetul de podologie, nu pedichiuristul și asta pentru că aceste afecțiuni nu sunt o problemă de estetică, ci una de sănătate. Din acest motiv la Hespera Salon avem un cabinet de podologie cu specialiști (podolog și dermatolog) care au studii medicale.

Hespera Rating

Vreau consultație gratis